Vzduchoplavci

Všem návštěvníkům našeho portálu s potěšením představujeme jednu skvělou partu - modeláře, modelářky a jejich fanoušky a fanynky z okresů Prostějov a Olomouc. První (a jsme přesvědčeni, že ne poslední) kontakt se uskutečnil prostřednictvím pana Zdeňka Suchánka a jeho pozvání na II. ročník Přátelského posezení a hodového létání, které se uskuteční 20.května 2012 - viz https://www.rcbazar.cz/kalendar/bitva-o-kosir-1132/.
Klub nepatří k největším, ale už při svém vzniku se skládal ze zkušených i začínajících RC pilotů. Přátelská pohoda je cítit nejen z fotek Porady klubu, ale i z jarní brigády při budování nájezdu ze silnice na travnatou plochu letiště u Kostelce na Hané, kterou současně jeden z kolegů posekal a připravil "k použití". Co je ale spojuje nejvíce je společný koníček - klucí sestavují stavebnice RC modelů,  osadí je elektronikou a případně je i opravují po nehodách. Při klasickém způsobu stavby by jim podle jejich slov nezbyl čas na létání. Jejich modely jsou převážně na elektropohon, ať již akrobatické, combaty, jety či termické elektrovětroně. Nechybí ani modely RC vrtulníků v různých velikostech.  Na dalších snímcích za článkem se chtějí svými pracemi pochlubit - posuďte sami, že mají být na co pyšní. Klub Vzduchoplavců nejen pořádá vlastní akce, ale zúčastňuje se i soutěží a akcí pořádaných jinými kluby. Naposledy to bylo v Hluboké Mašůvce kde v tvrdých vzdušných soubojích Aircombat obsadili nakonec skvělé sedmé místo. Podrobnější zprávy z jejich zajímavých aktivit najdete na portále www:vzduchoplavci.rajce.idnes.cz .
 
Redakce našeho webu jim všem přeje úspěšnou sezónu a ať jim dobrá pohoda vydrží i v nepohodě. Těšíme se na obrázky a zprávy z dalších akcí.