Nové výrobky pro automodeláře

Na našem modelářském trhu se před časem objevily výrobky belgické firmy Protech, určené především automodelářům.
Palivo Daytona – pro motory se žhavící svíčkou závodních modelů aut se v kovovém kanystru o obsahu 2,5 l nachází špičkové palivo se 16% nitrometanu. Tato přísada zvyšuje výkon a chod motoru je mnohem spolehlivější.
Konzervační olej Daytona – slouží k ošetření spalovacího motoru po použití, poskytuje dlouhodobou ochranu motoru i při uložení modelu mimo sezónu. Balení obsahuje 50 ml oleje.
Silikonový olej SL 10000 – kvalitní středně hustý olej je určen jako náplň do diferenciálů modelů aut, maže kluzné plochy a zklidňuje chod. Jeho výhodou je kromě konstatntní viskozity a odolnosti proti teplotám jeho dlouhá životnost. Je dodáván v balení 50 ml.
Olej do vzduchových filtrů – nepostradatelný přípravek zejména pro závodní modely aut. Několik kapek tohoto oleje na stěnách filtru výrazně zlepšuje účinnost proti prachu a jemnému písku. Balení obsahuje 50 ml oleje.
Silikonové oleje – pro náplně tlumičů v modelech aut mají vynikající mazací vlastnosti, dlouhou životnost a konstantní viskozitu, odstupňovanou podle jednotlivých druhů od SL 100 až SL 2500. Je dodáván opět v balení 50 ml.
Barvy RC – pro automodeláře jsou určeny i barvy ve spreji s obsahem 150 ml s označením RC Car a RC Color. První z nich se hodí zejména na stříkání lexanových karoserií. Barvy jsou matné až pololesklé, rychleschnoucí, s vydatností cca 0,5 m2. Barvy RC Color jsou lesklé a odolné vůči účinkům paliva pro motory se žhavící svíčkou. Zasychají pomaleji, proti prachu asi za dvě hodiny, plná odolnost proti palivu po 48 hodinách. Kromě čiré a základní šedé je nabízeno dalších 11 odstínů odpovídajících barvám folií Oracover.

JM