Pojištění odpovědnosti za škody způsobené provozem modelů

Výtah z pojistné smlouvy č. 7720288940
Kooperativa pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group
se sídlem Praha 1, Templová 747, PSČ 110 01, Česká republika

Pojištění se vztahuje na škody, které pojištěný způsobil jinému subjektu, v souvislosti s organizovanou výcvikovou a tréninkovou činností, při soutěžní a propagační činnosti mládeže a dospělých.

Pojištění se vztahuje na škody z plánovaných akcí, které zajišťuje a organizuje Svaz modelářů České republiky v rámci území ČR a schváleného kalendáře evropských a světových soutěží. Z tohoto pojištění pojistitel uhradí škody vzniklé z titulu odpovědnosti za škody, které zapříčiní řádně delegovaní a registrovaní účastnící soutěží - česká reprezentace i zahraniční reprezentanti.

Pojištění se vztahuje i na klubové soutěže, kterých se účastní zahraniční modeláři, kteří jsou řádně registrovaní u příslušné národní modelářské organizace a jsou zapsáni na seznamu startujících.

Toto pojištění odpovědnosti za škody se vztahuje i na výcvikovou a tréninkovou činnost v soutěžních kategoriích dle sportovních řádů Svazu modelářů České republiky a to pouze za předpokladu, že výcvikové tréninkové dny, místo a stanovená hodina tréninků jsou prokazatelně uvedeny v zápise členské schůze příslušného modelářského klubu Svazu modelářů České republiky.

Toto pojištění odpovědnosti za škody se týká pouze soutěžních kategorií uvedených ve sportovních řádech Svazu modelářů České republiky a jejich soutěží, uvedených v kalendářích republikových klubů Svazu modelářů České republiky.

Před každou soutěžní zahraniční akcí předá pojištěný faxem soupis nominovaných reprezentantů včetně jejich rodného čísla, adresy bydliště a termínu konání.
Ve spolupráci s pracovníky pojišťovny připravujeme doplněk o pojištění odpovědnosti za škody pro neregistrované modeláře (nečleny SMČR).

Podklady : SMČR